0 flessen
Trappistenbier Pakket

Trappistenbier Pakket

Wellicht heb je wel eens gehoord van het fenomeen Trappistenbier. Een beschermde naam die enkel gedragen mag worden door Abdijen die deze bieren brouwen in, of in de nabijheid van het klooster. Deze 18 Abdijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 11 Trappistenbieren. Met dit bierpakket kun je kennis maken met een aantal van deze trappistenbieren waaronder de bekende Westvleteren XII, maar ook nieuwkomers zoals onder andere de Amerikaanse en Nederlandse trappist Spencer.

Dit pakket bevat de volgende 12 speciaalbieren

1 x La Trappe - Witte Trappist - 33cl

De Koningshoeven Wit 6% 33cl

Dit lichte troebele bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een mooi witbier in Belgische stijl, met een duidelijke invloed van Belgische blonde bieren. Een mild en verfrissend bier met een kruidigheid van koriander, een sinaasappel-achtige fruitigheid en in de nasmaak een donker-zoete smaak van gedroogd fruit. Een heel mooi witbier!

1 x Westmalle - Tripel - 33cl

Westmalle Blond 10% 33cl

De Westmalle tripel is de standaard onder de tripels. Al meer dan 50 jaar is het recept hetzelfde, en waarom zou je perfectie veranderen? Deze fruitige tripel met zijn pittige smaak kan nog steeds menig bierliefhebber, beginnend of gevorderd, bekoren. Het is een complex bier om rustig van de genieten.

1 x Westvleteren - Abt 12 - 33cl

Westvleteren Sint Sixtusabdij Donkerbruin 10% 33cl

Meermaals uitgeroepen tot beste bier van de wereld, en daarbij vrijwel onverkrijgbaar. Het feit dat de monniken nauwelijks aan distributie doen, en het bier doorgaans alleen op afspraak aan de poort van de abdij kan worden opgehaald helpt wat dit betreft ook niet echt mee.

1 x La Trappe - Quadrupel - 33cl

De Koningshoeven Donkerblond 10% 33cl

Dit donkere bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een behoorlijk stevige jongen. Het is het vlaggenschip van de brouwerij, met zijn mooie complexe smaak. Er is een fruitigheid die doet denken aan bessen, maar ook aan gedroogde pruimen. Een karamel-achtige zoetheid komt opzetten en blijft lang hangen, maar wordt mooi in evenwicht gebracht door de hopbitterheid en de koffie- / pure chocoladetonen van de geroosterde mout. Een prachtig bier om rustig van te genieten!

1 x Rochefort - 8 - 33cl

Rochefort Donkerbruin 9% 33cl

Dit prachtige trappistenbier is onder de kenners een ware klassieker. De mooie complexe smaak blijft keer op keer verassen, elke keer zijn er weer nieuwe smaakcomponenten die opvallen. De volle fruitigheid van gedroogd fruit, een aangename karamelsmaak en de subtiele hopbitterheid lijken om elkaar heen te dansen in je mond. Het mondgevoel is zacht en romig, met toch een zeker prikkeling van het koolzuur. Wereldklasse!

1 x Rochefort - 6 - 33cl

Rochefort Bruin 8% 33cl

Deze trappist heeft een subtiele fruitige smaak die doet denken aan vijgen en rozijnen. daarna komt een lichte karamel-achtige zoetheid die langzaam over gaat in een aangename hopbitterheid, en de afdronk is vrij droog. Een prachtig bier dat mooi in balans is, waar de liefhebber keer op keer weer van kan genieten. ?

1 x Spencer - Trappist - 33cl

Spencer Brewery Blond 6% 33cl

Deze Amerikaanse trappist is amberkleurig en eerder troebel dan helder. Een scherpe smaak met hoge carbonatie. Vooral de toetsen van toffee, brood, siroop en bitterkoekjes zijn opmerkelijk bij deze trappist. Medium qua body met een droge afdronk.

1 x Chimay - Rood / Première - 33cl

Chimay Bruin 7% 33cl

Een klassieke Belgische dubbel van deze trappistenbrouwerij. Een lichte gebrande bitterheid, maar met name een forse karamel / toffee-achtige zoetheid. Een subtiele kruidigheid doet denken aan kruidnagel, en in de nasmaak komt de hop kijken met een lichte maar lange bitterheid.

1 x La Trappe - Tripel - 33cl

De Koningshoeven Blond 8% 33cl

Dit blonde bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een behoorlijk zware jongen met zijn 8%. het is een vrij zoete en moutige tripel, met een licht bittere nasmaak. Het bier heeft een fruitigheid die enigszins doet denken aan appel en abrikoos, en de alcohol is niet heel nadrukkelijk aanwezig in de smaak of het romige mondgevoel. Al met al een tripel voor de liefhebbers van wat zoetere bieren.

1 x Achelse Kluis - Blond - 33cl

Achelse Kluis Blond 8% 33cl

Dit echte trappistenbier wordt gebrouwen in de Sint-Benedictusabdij te Hamont-Achel; op de Belgisch-Nederlandse grens. Het is een mooi complex bier met een moutige en karamel-achtige zoetheid; die in balans wordt gebracht door een lichte fruitigheid en een milde hopbitterheid die met name in de nasmaak naar voren komt. Ondanks zijn hoge alcoholpercentage en de stevige body is het een verfrissend bier. Met de volle witte schuimkraag; het fijne koolzuur en de prachtige goudgele kleur is het ook nog eens een plaatje om naar te kijken.

1 x Rochefort - 10 - 33cl

Rochefort Donkerbruin 11% 33cl

Deze trappist is een echte klassieker. Het is een bier met vele lagen, die ook na vele keren drinken nog kan blijven verassen. De volle smaak heeft een fruitigheid van gedroogde pruimen en rozijnen, een lichte smaak van geroosterd brood, Een aangename zoetheid doet denken aan karamel, en de hopbitterheid die met name in de nasmaak naar boven komt brengt het geheel prachtig in balans. Een fantastisch en complex bier om langzaam van te genieten.

1 x Westmalle - Dubbel - 33cl

Westmalle Bruin 7% 33cl

De Dubbel van de trappisten van Westmalle is de absolute standaard onder de dubbels. Al sinds de 19e eeuw wordt in het klooster een dubbel gebrouwen, en de huidige versie is de dubbel die geldt als meetlat voor alle andere dubbels. De donkere smaak van geroosterde mout is perfect in balans met de lichte fruitigheid van gedroogde vruchten en de milde hopbitterheid. Niet voor niets de meest verkochte dubbel ter wereld!

Vergelijkbare pakketten: