0 flessen
uitverkocht
uitverkocht
Trappistenbier Pakket

Trappistenbier Pakket

Wellicht heb je wel eens gehoord van het fenomeen Trappistenbier. Een beschermde naam die enkel gedragen mag worden door Abdijen die deze bieren brouwen in, of in de nabijheid van het klooster. Deze 18 Abdijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 11 Trappistenbieren. Met dit bierpakket kun je kennis maken met een aantal van deze trappistenbieren waaronder de bekende Westvleteren XII, maar ook nieuwkomers zoals onder andere de Amerikaanse en Nederlandse trappist Spencer.

Dit pakket bevat de volgende 12 speciaalbieren

1 x La Trappe - Witte Trappist - 33cl

De Koningshoeven Wit 6% 33cl

Dit lichte troebele bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een mooi witbier in Belgische stijl, met een duidelijke invloed van Belgische blonde bieren. Een mild en verfrissend bier met een kruidigheid van koriander, een sinaasappel-achtige fruitigheid en in de nasmaak een donker-zoete smaak van gedroogd fruit. Een heel mooi witbier!

1 x Achelse Kluis - Bruin - 33cl

Achelse Kluis Bruin 8% 33cl

Dit echte trappistenbier wordt gebrouwen in de Sint-Benedictusabdij te Hamont-Achel, op de Belgisch-Nederlandse grens. Het is een mooie fruitige dubbel, met een zoetheid die doet denken aan vers brood, rijpe appels en toffee. Er is ook een stevige bitterheid van gebrande koffie, pure chocolade en een milde, frisse hopbitterheid. Het hoge alcoholpercentage valt niet echt op in de smaak, dus het is even uitkijken met deze stevige jongen! het mondgevoel is zacht en romig, al met al is dit prachtige bier een absolute aanrader!

1 x Westmalle - Tripel - 33cl

Westmalle Blond 10% 33cl

De Westmalle tripel is de standaard onder de tripels. Al meer dan 50 jaar is het recept hetzelfde, en waarom zou je perfectie veranderen? Deze fruitige tripel met zijn pittige smaak kan nog steeds menig bierliefhebber, beginnend of gevorderd, bekoren. Het is een complex bier om rustig van de genieten.

1 x La Trappe - Blond - 33cl

De Koningshoeven Blond 7% 33cl

Dit blonde bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een vrij zoet en fruitig blond bier. De smaak doet denken aan banaan maar ook aan karamel. Een lichte bitterheid in de nasmaak zorgt voor de nodige balans. Het mondgevoel is fris en sprankelend door het fijne koolzuur.

1 x La Trappe - Isi d'Or - 33cl

De Koningshoeven Donkerblond 8% 33cl

Dit goudkleurige bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een kruidig en fruitig bier. De fruitigheid doet denken aan appel, maar is zeker niet heel zoet. Enige karamel-achtige zoetheid is er wel van de mout, en een frisse hopbittereheid brengt het geheel in balans. Dit bier drinkt erg gemakkelijk weg voor zijn 7%.

1 x Westvleteren - Abt 12 - 33cl

Westvleteren Sint Sixtusabdij Donkerbruin 10% 33cl

Meermaals uitgeroepen tot beste bier van de wereld, en daarbij vrijwel onverkrijgbaar. Het feit dat de monniken nauwelijks aan distributie doen, en het bier doorgaans alleen op afspraak aan de poort van de abdij kan worden opgehaald helpt wat dit betreft ook niet echt mee.

1 x La Trappe - Quadrupel - 33cl

De Koningshoeven Donkerblond 10% 33cl

Dit donkere bier van Nederland's meest bekende trappistenbrouwerij is een behoorlijk stevige jongen. Het is het vlaggenschip van de brouwerij, met zijn mooie complexe smaak. Er is een fruitigheid die doet denken aan bessen, maar ook aan gedroogde pruimen. Een karamel-achtige zoetheid komt opzetten en blijft lang hangen, maar wordt mooi in evenwicht gebracht door de hopbitterheid en de koffie- / pure chocoladetonen van de geroosterde mout. Een prachtig bier om rustig van te genieten!

1 x Rochefort - 8 - 33cl

Rochefort Donkerbruin 9% 33cl

Dit prachtige trappistenbier is onder de kenners een ware klassieker. De mooie complexe smaak blijft keer op keer verassen, elke keer zijn er weer nieuwe smaakcomponenten die opvallen. De volle fruitigheid van gedroogd fruit, een aangename karamelsmaak en de subtiele hopbitterheid lijken om elkaar heen te dansen in je mond. Het mondgevoel is zacht en romig, met toch een zeker prikkeling van het koolzuur. Wereldklasse!

1 x Chimay - Blauw / Grande Réserve - 33cl

Chimay Bruin 9% 33cl

Een echt trappistenbier, en het vlaggenschip van de brouwerij. Een zeer volle smaak, met een toffee-achtige zoetheid en een zeer lange complexe afdronk. Gedroogd fruit en moutigheid domineren de smaak, en de alcohol is zeker aanwezig maar zeker niet overheersend. Bitter is zo goed als niet aanwezig in de smaak. Geen doordrinker, maar een prachtig bier om de tijd voor te nemen rustig van te genieten.

1 x Rochefort - 6 - 33cl

Rochefort Bruin 8% 33cl

Deze trappist heeft een subtiele fruitige smaak die doet denken aan vijgen en rozijnen. daarna komt een lichte karamel-achtige zoetheid die langzaam over gaat in een aangename hopbitterheid, en de afdronk is vrij droog. Een prachtig bier dat mooi in balans is, waar de liefhebber keer op keer weer van kan genieten. ?

1 x Spencer - Trappist - 33cl

Spencer Brewery Blond 6% 33cl

Deze Amerikaanse trappist is amberkleurig en eerder troebel dan helder. Een scherpe smaak met hoge carbonatie. Vooral de toetsen van toffee, brood, siroop en bitterkoekjes zijn opmerkelijk bij deze trappist. Medium qua body met een droge afdronk.

1 x Orval - 33cl

Orval Donkerblond 6% 33cl

De trappist Orval is een echte topper. De vraag overstijgt het aanbod al enkele jaren; maar de brouwende monniken hebben vooralsnog weinig zin om hun brouwcapaciteit uit te bereiden. Het is een zuur-bitter bier met een frisse citrusachtige hopsmaak; en een frisse zuurheid door de typische gist. De afdronk is zeer droog en de bittere nasmaak houdt lang aan. Een prachtig bier dat iedere bierliefhebber eens moet proberen.

Kenmerkend aan Orval is dat het na enkele maanden staan; een enorme schuimkraag krijgt. De fruitige en zoete toetsen worden vervangen met een meer zure smaak aangezien restsuikers zo goed als verdwenen zijn. Vanaf een zes tot zeven maanden zal deze gisting tot nog meer zure toetsen leiden; die doen denken aan citroen en melkzuur. Helaas word er binnen de brouweij van Orval enkel één variant gebrouwen en gebotteld; die kenmerkende is aan haar 33cl flesjes. Deze prachtige Orval flessen zijn ontworpen door de architect van de Orval abdij (Henri Vaes).

Een punt van aandacht bij Orval; is het aangegeven alcoholpercentage van 6;5%. Dit is namelijk een gemiddelde en wordt daarom vaak onderschat. De nagisting op de fles wil nog wel eens zorgen voor een hoger alcoholpercentage dan vernoemd. Orval dien je volgens vele kenners te drinken met een temperatuur van 15° Celsius. Bij lagere temperaturen wil het bier nog wel eens troebel zijn.

Vergelijkbare pakketten: