0 flessen
uitverkocht
uitverkocht
Orval - 33cl

Orval - 33cl

De trappist Orval is een echte topper. De vraag overstijgt het aanbod al enkele jaren; maar de brouwende monniken hebben vooralsnog weinig zin om hun brouwcapaciteit uit te bereiden. Het is een zuur-bitter bier met een frisse citrusachtige hopsmaak; en een frisse zuurheid door de typische gist. De afdronk is zeer droog en de bittere nasmaak houdt lang aan. Een prachtig bier dat iedere bierliefhebber eens moet proberen.

Kenmerkend aan Orval is dat het na enkele maanden staan; een enorme schuimkraag krijgt. De fruitige en zoete toetsen worden vervangen met een meer zure smaak aangezien restsuikers zo goed als verdwenen zijn. Vanaf een zes tot zeven maanden zal deze gisting tot nog meer zure toetsen leiden; die doen denken aan citroen en melkzuur. Helaas word er binnen de brouweij van Orval enkel één variant gebrouwen en gebotteld; die kenmerkende is aan haar 33cl flesjes. Deze prachtige Orval flessen zijn ontworpen door de architect van de Orval abdij (Henri Vaes).

Een punt van aandacht bij Orval; is het aangegeven alcoholpercentage van 6;5%. Dit is namelijk een gemiddelde en wordt daarom vaak onderschat. De nagisting op de fles wil nog wel eens zorgen voor een hoger alcoholpercentage dan vernoemd. Orval dien je volgens vele kenners te drinken met een temperatuur van 15° Celsius. Bij lagere temperaturen wil het bier nog wel eens troebel zijn.

Bestellen

Momenteel heeft u geen flessen van dit bier in uw krat(ten).
Wij hebben geen Orval - 33cl op voorraad. Wij zijn momenteel hard bezig de voorraad aan te vullen, zodat het item snel weer leverbaar is.

Mijn Krat

0 / 24 kratplaatsen
i
excl. € 0,00 verzendkosten
6%
33cl
Brouwerij
Alcoholpercentage
6,00%
Volume
33cl
Glas
Bokaal; Tulp Glas en Tumbler
Calorieën
186 kCal
Statiegeld
€ 0,10
Schrijf een recencie Schrijf een recencie
Uw recensie wordt in behandeling genomen!
3 Recensies
Gemid. beoordeling (5/5)
(5/5)

Vorige week dit bier besteld. Het krat was al na een dag binnen. Super gedaan!

(4/5)

Niet spannend maar wel erg lekker

(5/5)

Als je voor zekerheid gaat!

Bier Customizer

niet
bitter
Bitter
niet
zoet
zoet
helder
donker
Weinig
body
Veel
body

Orval - 33cl

Orval

De trappist Orval is een echte topper. De vraag overstijgt het aanbod al enkele jaren; maar de brouwende monniken hebben vooralsnog weinig zin om hun brouwcapaciteit uit te bereiden. Het is een zuur-b...
€2,29
Meer info ›